dissabte, 28 de desembre del 2013

Denunciem desviament de diners destinats a emprenedors

Araceli Díez (Joves EU Elx): "El 67 % dels recursos destinats als premis de l'emprenedor del mes es destinen a associacions d'empresaris vinculades al Partit Popular"

L'organització juvenil d'Esquerra Unida Elx denuncia que dels 27.000 € anuals destinats al programa de premis de l'emprenedor del mes els emprenedors es porten menys de la meitat.

La coordinadora local de Joves EUPV , Araceli Díez , ha denunciat que el 67 % dels recursos destinats als premis de l'emprenedor del mes es destinen a associacions vinculades al Partit Popular. "Es tracta d'un programa emmarcat en el Plan Elche Emprende, l'objectiu del qual és la generació d'ocupació i autoocupació, enfocat sobretot a la població jove, i vam descobrir que més de la meitat del pressupost s'ho estan portant associacions d'empresaris, com Jovempa, el president de la qual forma part del grup del PP al Consell Rector de l'Agència Local de Desenvolupament d'Alacant". Segons reconeix el mateix equip de Govern , el premi mensual de l' emprenedor ascendeix a 2500 €, dels que 1000 € són per a l'emprenedor i 1500 € per a pagar quotes d'aquestes associacions.

Díez conclou: "Basar les polítiques d'ocupació en la creació d'empreses ens sembla una actuació, per si sola, inútil, ja que ningú es preocupa de les empreses i llocs de treball que s'estan destruint al mateix temps, tot i haver informes que indiquen que el 90% de les PIMES fan fallida abans dels seus tres primers anys de vida. Creiem que aquesta és una manera d'obtenir xifres favorables i de saquejar les arques públiques en benefici dels amics sense preocupar-se per les condicions reals de vida dels i les joves, que a dia de hui seguim pidolant un sou " .